Mobilář.cz » Zdroje » Mobil.cz - Vše o mobilech

Mobil.cz - Vše o mobilech

Základní informace o zdroji

Podtitulek: Nejrychlejší zpravodajství o telefonech a telefonování, testy mobilů, návody
Ikona: Mobil.cz - Vše o mobilech
Domovská stránka: https://www.idnes.cz/mobil
RSS export

31. července 2020 (Pátek)

30. července 2020 (Čtvrtek)

29. července 2020 (Středa)

Neomezená data na víkend. Tři dny surfování dá T-Mobile za 149 korun

T-Mobile 30. července výrazně přepracuje datovou nabídku pro předplacenku Twist. Změny zákazníkům přinesou úsporu i větší porci dat, novinkou bude neomezené surfování po celý víkend. Výhodnější než dosud bude i dokoupení dat po vyčerpání těch základních.

Luxusní střední třída je náhradou za drahé top modely. Výběr je bohatý

Letošní rok poměrně jasně definoval jakousi novou kategorii smartphonů: luxusní modely vyšší střední třídy. Ty mají slabší hardware než drahé top modely, jejichž cena výrazně překročila 20 tisíc korun, ale nabízí většinu jejich funkcí a lákají taktéž na…

Zamotaná aukce 5G: kritizuje ji i Evropská komise, nováčci a operátoři

Chystaná aukce frekvencí pro budoucí 5G sítě v Česku se zamotává. Aktuální podmínky kritizují stávající operátoři i někteří potenciální nováčci, stížnost na podobu podmínek podal operátor O2 k Evropské komisi. Ta přitom už dříve ústy Roberta Violy,…

28. července 2020 (Úterý)

Kdysi po čínských mobilech neštěkl pes, teď za ně chtějí i za stovky tisíc

Mnozí uživatelé na čínské mobily nahlíželi především kvůli nezvykle nízké ceně oproti konkurenci zpočátku s nedůvěrou. Výborný poměr cena/výkon však mnohé asijské značky rychle katapultoval mezi nejprodávanější. Není výjimkou, že i top modely z Číny stojí…

Apple ukáže iPhony v obvyklém termínu. Prodej začne výrazně později

Podle posledních informací Apple dodrží obvyklý termín pro představení nových iPhonů. Jenže prodej nezačne o týden později, jak tomu bývá obvykle. Zpoždění může být až dvouměsíční.

27. července 2020 (Pondělí)

26. července 2020 (Neděle)

25. července 2020 (Sobota)

24. července 2020 (Pátek)

23. července 2020 (Čtvrtek)

22. července 2020 (Středa)

21. července 2020 (Úterý)

Peníze zpět dělají z těchto odlehčených mobilů výhodnou volbu

Korejský Samsung má momentálně v nabídce dva modely s označením Lite v názvu. Oba přitom tak moc odlehčené nejsou, na druhou stranu představují mezi výborně vybavenými smartphony skvělou volbu. Atraktivitu zvyšují různé slevové akce Samsungu, třeba s…

Za vyzkoušení novinky zaplatíte. Zavřete se do námořního kontejneru

Poněkud netradiční způsob, jak propagovat novinku na trhu, zvolilo v Austrálii čínské Oppo. Model Reno 5G se stal mozkem dvanáct metrů dlouhého námořního kontejneru. Ten byl přetvořen v luxusní hotel prošpikovaný moderními technologiemi.

20. července 2020 (Pondělí)

19. července 2020 (Neděle)

18. července 2020 (Sobota)

Samsung nepředstaví na velké akci všechno. Zúčastnit se může každý

Samsung tradičně v srpnu představuje nové modely řady Note a obvykle se s nimi svezou i další novinky. Bude tomu tak i letos, ale jeden z očekávaných přístrojů nakonec přijde později.

17. července 2020 (Pátek)

Nové pixely pravděpodobně přinesou velké překvapení

Asi za to může koronavirová epidemie, ale Google stále nepředstavil letošní levnější Pixel 4a. Podle posledních informací se novinky dočkáme až na podzim společně s úplně novými modely.

Foťák pod displejem a spolupráce s Lamborghini. To je tajemné oppo

Spojení mobilní značky s některou z předních automobilek není příliš obvyklou praxí, nicméně pár mobilů vzešlých z takové spolupráce jsme se už dočkali. Nejnověji na seznam přibylo čínské Oppo, když představilo speciální edici špičkového Find X2 Pro. A ze…

Toužíte po levném iPhonu? Je to složité, ale najde se

iPhony od společnosti Apple jsou v podstatě kultovní záležitostí a většinou nikoliv levnou. Přesto existuje několik možností, jak se k levnému iPhonu dostat. Musíte však přijmout kompromisy.

16. července 2020 (Čtvrtek)

Operátoři se zase snaží zaujmout letitými tarify. Zajímají ještě někoho?

Nejen doba okolo Vánoc, ale i letní prázdniny bývají pro operátory obdobím, kdy představují speciální nabídky. Letos ovšem patrně vzhledem k situaci v předchozích měsících se skutečně letní nabídkou přišel jen T-Mobile. K tomu opět oprášil roky starý…

15. července 2020 (Středa)

Byl jsem to já, kdo stojí za koncem Huaweie v Británii, kasá se Trump

Britští mobilní operátoři nesmí po 31. prosinci využívat při výstavbě 5G sítí technologie čínského Huaweie. Zakázala jim to vláda Borise Johnsona. „Zásluhu“ za tento krok si záhy připsal americký prezident Donald Trump. Britský ministr zdravotnictví ovšem…

Jednou vyprodaný, podruhé vyprodaný. Zajíce v pytli můžete koupit teď

Pokud vám nevadí nákupy naslepo, tak ve středu 15. července bude poslední možnost koupit v předprodeji chystaný smartphone OnePlus Nord. Akce potrvá jen 24 hodin a zatím je předobjednávka k dispozici.

Chytré hodinky mají klasické ručičky. S nimi vydrží až sto dnů

Chytré hodinky se k nám do redakce dostávají zejména od zavedených výrobců smartphonů, ovšem tentokrát jsme si mohli prohlédnout model od tradiční hodinkové značky Festina. Spojení klasiky a chytrých hodinek se v tomto případě povedlo.

Dřív než dojíte snídani, bude mobil nabitý, slibují výrobci

Nedávno se objevila informace, že už se výrobci chystají implementovat nabíjení přesahující výkon 100 W. Teď se už celkem tři výrobci zavázali, že brzy dodají modely až s 125W superrychlým nabíjením.

14. července 2020 (Úterý)

13. července 2020 (Pondělí)

12. července 2020 (Neděle)

11. července 2020 (Sobota)

10. července 2020 (Pátek)

9. července 2020 (Čtvrtek)

8. července 2020 (Středa)

7. července 2020 (Úterý)

6. července 2020 (Pondělí)

5. července 2020 (Neděle)

4. července 2020 (Sobota)

3. července 2020 (Pátek)

Máte smůlu, jste velké riziko, vzkázal úřad Huaweii a ZTE

Čínské společnosti Huawei a ZTE jsou oficiálně označeny za hrozbu pro národní bezpečnost Spojených států. Oznámila to Federální komise pro komunikaci (FCC). Znamená to ještě větší potíže s expanzí na světové trhy, dopad pocítí i americké firmy.

V mžiku se vyprodal. Přitom se o novém smartphonu neví prakticky nic

Firma OnePlus láká zájemce na nový model s označením Nord. Ačkoliv jej ještě ani nepředstavili a o jeho vzhledu a specifikacích se prakticky nic neví, lidé už vykoupili první vlnu předobjednávek.

Ticho před bouří. Následující dny rozhodnou o budoucnosti 5G v Česku

Už 7. července vyprší lhůta pro podání připomínek k novému návrhu podmínek aukce frekvencí pro budoucí mobilní sítě 5G. Podoba připomínek hodně napoví, co se může následně v aukci stát a jak se vůbec 5G a český mobilní trh budou poté v následujících…

2. července 2020 (Čtvrtek)

T-Mobile po dvou dnech obnovil systémy. Samoobsluha ještě nefunguje

T-Mobile během noci ze středy na čtvrtek obnovil většinu aplikací, které postihl dvoudenní výpadek. V současnosti operátor systém stabilizuje, obslužné kanály zákazníků chce spustit během čtvrtečního odpoledne.

Samsung se v Rusku střelil do nohy, neuhlídal zatím tajný model

Do premiéry patrně zbývá stále víc jak měsíc, ale podoba nového modelu Note 20 od Samsungu je už nejspíš jasná. O její únik se postaral sám výrobce, když se obrázky telefonu objevily zřejmě omylem na jeho vlastním webu.

Paradoxně doplácí na vyšší výkon. Nejlepší model X Honoru to nemá snadné

Do redakce dorazil vrcholný honor řady X. Model 9X Pro je na první pohled lákavým smartphonem vyšší střední třídy. Jde sice vesměs o vylepšený model 9X, jenže právě na to kvůli americkým sankcím vůči mateřskému Huaweii paradoxně doplácí. Oproti levnějším…

Rádi do sebe rýpali. Teď abyste takové konkurenční pošťuchování pohledali

„To či ono umíme lépe než ostatní. V tom či onom za námi druzí zaostávají.“ Trefovat se se špetkou humoru do konkurence nebylo mobilním výrobcům před lety vůbec cizí. Dnes ovšem abyste takové rýpání pohledali, z reklamních spotů zcela vymizelo.

1. července 2020 (Středa)

Červenec 2020

« | »

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Věnování

Věnováno památce kamarádky Dity Joudalové.

Jeden měsíc webhostingu zdarma – Český hosting