Mobilář.cz » Zdroje » Mobil.cz - Vše o mobilech

Mobil.cz - Vše o mobilech

Základní informace o zdroji

Podtitulek: Nejrychlejší zpravodajství o telefonech a telefonování, testy mobilů, návody
Ikona: Mobil.cz - Vše o mobilech
Domovská stránka: https://www.idnes.cz/mobil
RSS export

30. dubna 2021 (Pátek)

29. dubna 2021 (Čtvrtek)

Rekordní fotoaparát bude od Samsungu, ale první ho dostane mobil Xiaomi

Samsung pracuje na snímači pro fotoaparáty s rozlišením 200 Mpix. Ale jako první ho zřejmě použije Xiaomi v zatím neznámém modelu.

Vybírejte mobil chytře. Toto jsou nejlevnější možnosti podle vašich priorit

Určete si priority, které od nového mobilu vyžadujete. Podle nich pak přístroj vybírejte. Nebudete tak zbytečně platit za něco, co nepotřebujete.

28. dubna 2021 (Středa)

27. dubna 2021 (Úterý)

Za skoro stejnou cenu vám dá Samsung vybrat: odolný, nebo moderní

Cenově dostupné outdoorové smartphony jsou na trhu v podstatě vzácností. Samsung však takový model nabízí za cenu velmi podobnou běžnému typu nižší střední třídy. Jeho odolný Galaxy XCover 5 stojí 7 499 korun, zatímco běžný Galaxy A32 s moderními prvky…

Slibují neobvyklý smartphone. Bude malý a s qwerty klávesnicí

Značka smartphonů Unihertz nepatří mezi žádné velké hráče, ale úplně neznámá není. Výrobce pod touto značkou nabízí nezvyklé přístroje, které se zaměřují na specifické potřeby zákazníků. Teď firma chystá nový smartphone s qwerty klávesnicí, což už je samo…

26. dubna 2021 (Pondělí)

25. dubna 2021 (Neděle)

Solidní výbava pro ty, kdo si připlatí. Test Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Nejlépe vybavený model 10 Pro z řady Redmi Note dává zákazníkům lepší střední třídy opět okusit pár prémiových parametrů. Stačí to na dravou konkurenci?

24. dubna 2021 (Sobota)

Limitovaná edice povedeného loňského smartphonu nabídne jeden jediný kus

Výrobce OnePlus loni zaujal modelem Nord, který byl tehdy na poměry nabídky výrobce neobvykle levný, přesto ale slušně vybavený. Teď byla oznámena limitovaná edice tohoto modelu, která čítá pouze jeden kus.

23. dubna 2021 (Pátek)

Takto by mohl vypadat nástupce výborného loňského samsungu

Samsung se letos patrně chystá představit nástupce loňského modelu S20 FE, který by po jeho vzoru měl nabídnout i letos špičkové parametry za dostupnou cenu. Nyní máme i představu, jak by mohl vypadat.

Slušně vybavená levná Motorola G20 má exotický speciální procesor

Motorola představuje jednu novinku za druhou. Ta poslední patří mezi lepší low-endy a je součástí hlavní géčkové řady výrobce. Zajímavostí je exotický procesor, který telefon pohání.

Nenápadný silák nabídne za rozumnou cenu extra výkon. Test Motoroly G100

Výrobce Motorola má nebývale zajímavý model vyšší střední třídy. Smartphone s označením G100 je totiž snad nejlépe vybavené „géčko“, což je série modelů střední třídy. Počítejte však i s vyšší cenou.

Apple už je s iPhony světová dvojka, čínské značky výrazně rostou

První kvartál byl pro výrobce smartphonů velmi úspěšný. Prodeje meziročně vzrostly o 35 procent. Dařilo se všem velkým značkám a Apple se stal s náskokem světovou dvojkou.

22. dubna 2021 (Čtvrtek)

21. dubna 2021 (Středa)

20. dubna 2021 (Úterý)

Chytrého véčka Z Flip 2 se nedočkáme. Samsung toto označení obejde

Samsung letos představí nové generace svých skládacích smartphonů, tedy modelů Galaxy Z Fold a Galaxy Z Flip. V případě smartphonového véčka bychom se tak při zachování číselné posloupnosti měli dočkat modelu s přídomkem 2. Jenže Samsung se této číslici z…

Tyto chytré hodinky vypadají profesionálně, ale nejsou drahé

Výrobce Realme se vedle smartphonů snaží prorazit i na trhu s chytrými hodinkami. Jeho nejnovější „Pro“ model vypadá na první pohled prémiově, ovšem patří do dostupnější cenové kategorie.

Aplikační obchod Huaweie řeší první problém. Řádil v něm malware Joker

Analytici ze společnosti Doctor Web odhalili první malware v aplikačním obchodě Huaweie. Do AppGallery si našlo cestu deset modifikací trojského koně Joker, který dokáže uživatele androidích zařízení bez jejich vědomí přihlásit k odběru prémiových služeb.…

19. dubna 2021 (Pondělí)

T-Mobile vypne síť 3G jako poslední. Poběží do konce listopadu

Tuzemští operátoři letos kompletně vypnou sítě postavené na technologii 3G. Jako první tak učinil Vodafone už na konci března. O2 postupuje podle regionů a aktuálně oznámil operátor T-Mobile, že síť vypne na konci listopadu.

Prakticky kdokoli může zablokovat váš WhatsApp účet. Stačí opravdu málo

Oblíbená chatovací aplikace WhatsApp obsahuje zásadní bezpečnostní slabinu. Kvůli ní může prakticky kdokoli zablokovat cizí účet jen na základě znalosti telefonního čísla oběti.

Mobilních mrtvol bude přibývat. LG to vzdalo, další stojí nad propastí

Korejské LG končí s výrobou chytrých telefonů. Firma, jejíž působení v mobilním světě je plné zajímavých inovací, které se ale často neujaly, to po letech „šlapání vody“ jednoduše vzdala. Před podobným rozhodnutím ale zřejmě stojí víc značek.

18. dubna 2021 (Neděle)

17. dubna 2021 (Sobota)

16. dubna 2021 (Pátek)

15. dubna 2021 (Čtvrtek)

Tři přístroje za cenu jednoho. Z mobilu uděláte dvě velikosti tabletů

Zajímavý koncept smartphonu, který se může proměnit na tablety dvou velikostí, ukázala společnost TCL. Zařízení je to velmi zajímavé, otázkou je, jestli firma nad výrobou přemýšlí a nebo se jen chlubí, co by mohlo existovat.

iPhone mu spadl do jezera. Po roce měl štěstí a našel ho plně funkční

Sucho na Tchaj-wanu přispělo k neobvyklému nálezu. Na dně vyschlého jezera se totiž našel rok starý iPhone, který i po tak dlouhé době a času stráveném pod vodou stále fungoval.

Takto mohl vypadat první smartphone s rolovacím displejem

Skládací smartphony se na trhu ještě rozkoukávají, řada výrobců s jejich představením stále otálí. Přitom už letos jsme se mohli dočkat další evoluce v podobě prvního rolovacího přístroj. Měl nést logo LG. Jihokorejský výrobce se však rozhodl s neúspěšnou…

14. dubna 2021 (Středa)

Svůj iPhone si můžete předělat na Samsung s Androidem. Je to zdarma

Novozélandská pobočka Samsungu si připravila vtipnou reklamní aplikaci, která je cílena na majitelé iPhonů. S ní si můžete vyzkoušet, jak se pracuje s prostředím One UI od Samsungu a jak jednoduché by bylo vyměnit telefon od Applu za něj.

Pozor na tuto nebezpečnou nabíječku. Hrozí smrtelný úraz, varuje ČOI

Česká obchodní inspekce (ČOI) zakázala prodej další nebezpečné USB nabíječky pro mobilní telefony. Může způsobit až smrtelný úraz elektrickým proudem. Prodejce musí výrobek okamžitě stáhnout z tuzemského trhu, spotřebitelé mají nárok na vrácení peněz.

13. dubna 2021 (Úterý)

12. dubna 2021 (Pondělí)

11. dubna 2021 (Neděle)

10. dubna 2021 (Sobota)

9. dubna 2021 (Pátek)

8. dubna 2021 (Čtvrtek)

Tento levný model od Xiaomi má dost výhod, nyní navíc i výraznou slevu

Velice pevnou pozici v dostupné střední třídě má Xiaomi s modelem Redmi Note 10. Telefon nabídne nejenom AMOLED obrazovku, ale i velkou baterii a rychlejší nabíjení a aktuálně taky značnou slevu. Jen mu chybí NFC.

V Praze se objevily neobvyklé piktogramy. Varují čumily do mobilu

Problematiku chodců závislých na mobilním telefonu neřeší jen města v zahraničí, ale také Praha. Městská část Praha 14 totiž koncem března opatřila vybrané přechody výstražnými piktogramy. Ty mají chodce před vstupem do vozovky přimět k odlepení očí od…

7. dubna 2021 (Středa)

6. dubna 2021 (Úterý)

Za deset tisíc výkonnější telefon nekoupíte. Ale cena platí jen chvíli

Zřejmě nejlepší poměr ceny a výkonu nabídne v prvním pololetí Motorola G100. V rámci předobjednávek dostanete telefon do 11. dubna za 9 990 Kč. Za tuto sumu výkonnější mobil neseženete.

Za deset tisíc výkonnější telefon nekoupíte. Ale cena platí jen chvíli

Zřejmě nejlepší poměr ceny a výkonu nabídne v prvním pololetí Motorola G100. V rámci předobjednávek dostanete telefon do 11. dubna za 9 990 Kč. Za tuto sumu výkonnější mobil neseženete.

Zákazníci přišli na fintu, jak si znovu pořídit tajný tarif Vodafonu

Tarif obsahující 10 GB dat při měsíčním paušálu 499 Kč není u Vodafonu novinkou. Nyní jej oprášil po zhruba dvou letech. Stále platí, že není snadné se k němu dostat a je pouze pro nové zákazníky. Ty stávající tedy přístup operátora opět popudil. Přišli…

Zákazníci přišli na fintu, jak si znovu pořídit tajný tarif Vodafonu

Tarif obsahující 10 GB dat při měsíčním paušálu 499 Kč není u Vodafonu novinkou. Nyní jej oprášil po zhruba dvou letech. Stále platí, že není snadné se k němu dostat a je pouze pro nové zákazníky. Ty stávající tedy přístup operátora opět popudil. Přišli…

5. dubna 2021 (Pondělí)

4. dubna 2021 (Neděle)

3. dubna 2021 (Sobota)

2. dubna 2021 (Pátek)

1. dubna 2021 (Čtvrtek)

Duben 2021

« | »

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Věnování

Věnováno památce kamarádky Dity Joudalové.

Jeden měsíc webhostingu zdarma – Český hosting