Mobilář.cz » Mobilář weblog » Písmenka, čísla a barvy pro děti

Písmenka, čísla a barvy pro děti

Pro svého syna Kubíka jsem vytvořil aplikaci Jakubova první škola. Naučil se s ní celou abecedu, čísla i barvy. Zkusit ji můžete i vy.

Aplikace zábavnou a interaktivní cestou naučí písmena, barvy a čísla od 0 do 9. Jmenuje se Jakubova první škola a dostupná pro platformu Android.

Je ideálním společníkem pro zvídavé děti – jak na mobilu, tak tabletu. S pomocí otáčecích kartiček, které jsou namluveny a doprovázeny autorskými obrázky, budou vaše ratolesti hravou formou objevovat svět písmen, barev a čísel.

Co aplikace nabízí?

Pomáhá rozvíjet jazykové schopnosti a podporuje kreativitu i paměť. Děti se budou učit rozpoznávat písmena, slyšet jejich výslovnost a spojovat je s odpovídajícími obrázky. Stejně se budou moci seznámit se základními barvami a čísly od 0 do 9.

Výslovnost jednotlivých písmen, barev a čísel byla konzultována s klinickou logopedkou, aby bylo zajištěno, že jednotlivé obrázky jsou vhodné a namluvení neobsahuje žádné řečové vady, což zaručuje, že se děti budou učit správnou výslovností již od začátku.

Aplikace Jakubova první škola je jednoduchá a intuitivní i pro malé prstíky. Díky jednoduchému přátelskému uživatelskému rozhraní si děti snadno proklikají všechny kartičky a objeví, co se na nich skrývá. Ideální je samozřejmě asistence rodiče, který krom hlavního motivu, spojeného s daným znakem či barvou, bude odhalovat a pojmenovávat i další detaily na kartičce vyobrazené.

Můj syn Kubík se díky této aplikaci naučil číst i psát a Jakubova první škola mu tak otevřela netušené možnosti k získávání a dohledávání si informací svou vlastní cestou. Primárně chtěl používat ve hře Minecraft příkazy pro terminál (vylepšování si věcí, teleport a podobné radosti), takže vnitřní motivaci – učit se a být samostatný – měl silnou.

Věřím, že hravá forma je ten nejlepší způsob, jak se děti mohou přirozeně vzdělávat. A ano, za čas vás překvapí zajímavými dotazy k věcem, o kterých doma nemluvíte, protože si je někde samy přečetly. Tak buďte připraveni!

18. července (2023) 11:12

Komentáře

Žádné komentáře

Váš komentář