Mobilář.cz » SmartMania.cz » Instalace aplikací mimo App Store bude přísně kontrolována. Kdy se majitelé iPhonů dočkají?

Instalace aplikací mimo App Store bude přísně kontrolována. Kdy se majitelé iPhonů dočkají?

Apple potichu připravuje iOS na instalaci aplikací bokem Tato funkce by měla být dostupná nejpozději 6. března příštího roku Instalace aplikací a her mimo App Store prý budou přísně kontrolované Loni v listopadu vstoupil v platnost evropský Akt o digitálních trzích (DMA), jehož cílem je zajistit spravedlivé a konkurenceschopné digitální prostředí pro všechny digitální společnosti. Tato legislativa se týká především velkých technologických gigantů a jejich služeb, jejich seznam zveřejnila Evropská komise letos v září. Novým evropským nařízením se musí podvolit i společnost Apple, po které je vyžadováno otevření obchodu App Store, internetového prohlížeče Safari a operačního systému iOS. Instalace aplikací „bokem“ krátce po Novém roce? Operační systém iOS je v současnosti uzavřená platforma, do které není legálně možnost instalovat aplikace z jiných zdrojů než z obchodu App Store. Apple tuto politiku obhajuje tím, že jedině takto je možné zajistit bezpečnost uživatelů a jejich dat, na druhou stranu je pro něj současná situace velmi výhodná – z každé […] Přečtěte si celý článek Instalace aplikací mimo App Store bude přísně kontrolována. Kdy se majitelé iPhonů dočkají?

Importováno: 14. Listopadu 2023 (15:00), SmartMania.cz SmartMania.cz

Trvalý odkaz: https://smartmania.cz/instalace-aplikaci-mimo-app-store-bude-prisne-kontrolovana-kdy-se-majitele-iphonu-dockaji/