Mobilář.cz » 2007 » Březen » Pondělí 19.3.2007

Pondělí, 19.Března 2007

článků: 28


RECENZE Nokia 7390: test fotoaparátu a kamery

Ještě před podrobnou recenzí vám přinášíme samostatný test fotografických schopností nové Nokie 7390. Jako jediný Fin bez operačního systému si troufá na 3 Mpx rozlišení a automatické zaostřování. Vyrovná se současné špičce na trhu nebo zůstane jen…

Nové luxusní telefony Bellperre

Neznámá společnost Bellperre podle zahraničních serverů připravuje novou řadu luxusních telefonů. Propaguje je sloganem, že jsou 0% plastic - tedy ani jedno procento plastu. Jste zvědaví?

MCards 1.9

Software pro PDA založený na vylepšeném principu "učebních kartiček" Dr. Sebastiana Leitnera. Umožňuje přidání, změnu a smazání textové "kartičky". Zobrazuje speciální znaky pro výslovnost. (autor: Ing. Václav Kovářík - Ing. Václav…

Šuškanda: Sazka Arena bude brzy O2 Arena

Největší sportovní hala v České republice Sazka Arena pravděpodobně brzy změní jméno. Podle Hospodářských Novin je na spadnutí dohoda firem Sazka a Telefónica O2. Telekomunikační operátor by za pronájem jména měl údajně platit 40 až 50 miliónů korun ročně…

GooglePhone potvrzen: nepůjde proti iPhonu

Po řadě spekulací byl GooglePhone konečně potvrzen také ze strany firmy. Několik detailů prozradila Isabel Aguilera, ředitelka pobočky Google pro Španělsko a Portugalsko. Podle jejího vyjádření Google v současnosti pracuje na 18 projektech a jedním z nich…

Sony Ericsson chystá vlastní obchod s hudbou

Švédský Sony Ericsson je další z firem, která rozšíří seznam on-line internetových obchodů s hudbou. Stane se tak již v nejbližších měsících. Podrobnosti prozatím nejsou známé, ale dá se předpokládat, že se nový obchod stane jakousi odnoží již fungující…

O2 inovuje mobilní park - čtyři nové telefony

V nabídce operátora O2 se objevila čtveřice nových telefonů. Až na jednu výjimku jde o véčka, nechybí ani sportovní model Sony Ericsson W710i. Klasickou konstrukcí se chlubí pouze model K320i téhož výrobce.

Nabíjejte svou Nokii přes počítač - USB nabíječka CA-100

Novinkou na našem trhu je nabíječka Nokia CA-100, která dodá energii novějším telefonům Nokia přímo z USB portu počítače.

CeBIT 2007: Nový elegantní Parrot MK6100

Na hannoverské výstavě CeBIT se objevil nový Bluetooth Car kit, který kromě tradičně příjemného ovládání přináší i podporu MP3.

Jaký je rozdíl mezi WM 5.0 a WM 6.0?

Chcete vědět poměrně přesně jské jsou rozdíly? To se může hodit v přípědě, že se rozhodujete jestli koupit třeba některý stávající model PDA nebo komunikátoru nebo si počkat na model s novějším operačním systémem.

WeekUp Alarm Clock 2.0

v Společnost Ranosoft připravila sympatickou aplikaci, která se postará o přesné nastevení budíků v každém dni týdne zvlášť.

Rinfix Pocket File Manager 1.1

Souborový manažer pro náročnější uživatele. Umí pár zajímavých věcí, které stojí za pozornost.

Navigace MYGUIDE 5000 SG s výhodnější cenou

Praha, 16.3.2007 – Společnost DREIM CZ, zastupující značku MYGUIDE, přichází s cenovou úpravou navigací 5000 Silverguide.

Megarecenze Palm Treo 680 (7. část)

Závěrečná část nejen shrne všechny klady a zápory posledního Palm OS Trea, ale také zhodnotí stabilitu přístroje a nahlédneme na obsah přibalovaného CD.

Chcete vědět, co čeká mobily v roce 2007?

Pomalu končí první čtvrtletí roku 2007, za sebou máme dvě nejdůležitější akce prezentující mobilní novinky a tak je čas se podívat, co nás v letošním roce čeká a co nás nemine.

Anglie: mobily míří do nemocnic a pod zem

Minulý týden vydala BBC dvě zprávy týkající se rozšíření použitelnosti mobilních telefonů na britských ostrovech. První se týká nového usnesení vlády, kterým byl zrušen zákaz používání mobilů v nemocnicích. Jestli zákaz zruší i jednotlivé ústavy je pouze…

CeBIT 2007: komunikátory Giga-byte s televizí

O rozruch se na CeBITu postaral Giga-byte. Představil první mobil s plnohodnotnou digitální televizí a všestranný komunikátor s QWERTY klávesnicí.

Sony Ericsson W880i: velký video-test

Je tenký, lehoučký, ale přitom velmi výkonný. Nový hudební Sony Ericsson W880i v exkluzivním video testu!

Galileo, navigační pýcha Evropy, vrávorá nad hrobem

Vyhlídky Prahy, která touží získat sídlo navigačního systému Galileo, se propadají do nejistoty. Galileo, blyštivá výkladní skříň technologické vyspělosti Evropy, balancuje nad hrobem, ještě než začal fungovat.

Poslední aktualizace v sekci download - 19. 03. 07

Je tu pondělí a s ním i další přehled aktualizací v sekci download. Nenechte se zmást číslováním verzí u některých aplikací! Přestože ne vždy bylo provedeno jejich navýšení, k updatování aplikací skutečně došlo.

Operátoři inovují parky (aktuální ceník)

Uprostřed března překvapili operátoři novinkami ve svých cenových nabídkách. Dnešním přehledům jednoznačně dominuje Samsung.

Samsung P110: neobvyklá kreace s QWERTY

Výrobci mobilních telefonů nás neustále překvapují novými kreacemi. Jedním z nejaktivnějších vynálezců neobvyklých konstrukcí je Samsung (viz např. Ultra Special Edition ). Nejnovějším přírůstkem je typ Samsung SGH-P110, jehož konstrukce by se dala popsat…

Palm a Windows Mobile

Před několika dny vedl Shaun, redaktor internetového denníku PDA 24/7 zajímavý rozhovor se svým kolegou Neilem, a protože se jedná o opravdu velmi zajímavé téma, rozhodli jsme se pro vás připravit jeho překlad.

Arcade Reality 1.1 - EmZáci vrací úder

Přes 30 let jsou miliony virtuálních emzáků decimovány počítačovými hráči po celém světě. Nyní nastal čas, kdy EmZáci vrací úder! Emzáci vstoupili do našeho světa a odplata bude nelítostná…

Jaký komunikátor koupit a neprohloupit. Poradí vám náš velký přehled

Nabídka chytrých zařízení s Windows Mobile se stále rozrůstá. Není se tak čemu divit, že uživatel si často neví při výběru rady. Přečtěte si dnešní závěrečný díl našeho velkého přehledu komunikátorů a chytrých telefonů a tento problém bude za vámi.

Bezplatná aktualizace softwaru a map iGO od NavNGo (zpráva)

Počínaje 19. březnem bude k dispozici bezplatná aktualizace pro software a mapy programu iGO, maďarského výrobce NavNGo. Obsahovat bude jednak revidované mapy několika států a jednak zcela nové funkce. Software slibuje uživatelsky velmi snadné ovládání,…

HTC P3600 / HTC Trinity 100 (preview)

Jde o elegantní komunikátor s Windows Mobile, Wi-Fi a Bluetooth. Přístroj zaujme mj. také nízkou hmotností a malými rozměry.

MyGuide SilverGuide 5000 – Průvodce na vašich cestách (Software) (recenze)

Navigační zařízení MyGuide SilverGuide 5000 je vybaveno operačním systémem Microsoft CE .NET 4.2, o němž ale uživatel většinu času neví, neboť výrobce připravil jednoduché rozhraní, ve kterém mohou uživatelé pracovat s navigací a využívat i další funkce.…